Kunstenaar Fred Arends A3661
Fred Arends
Stadsgezicht met ophaalbrug
olie op paneel, 80 x 60 cm
r.o. gesigneerd
particuliere collectie

Fred Arends


A3661
Fred Arends
Stadsgezicht met ophaalbrug
olie op paneel, 80 x 60 cm
r.o. gesigneerd
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Fred Arends

Arnhem 
1949

Na zijn studie aan de Academie van Schone Kunsten ontwikkelde Arends gestaag zijn zeer speciale gave voor gedetailleerd schilderen.

Zoals veel 19de eeuwse schilders zich lieten inspireren door hun 17de eeuwse collega’s, zo raakte Arends gefascineerd door de grote Hollandse meesters uit de 19de eeuw / romantische school, zoals Andreas Schelfhout en Cornelis Springer.

Verre einders, weidse luchten en transparant ijs kenmerken deze schildertrant, die ook wel Hollandse romantiek wordt genoemd. Arends noemt zichzelf het liefst ambachtelijk fijnschilder. Een moderne schilder volgens traditionele methoden.

Naast zijn zomer- en wintergezichten schildert hij ook gemeente- en zeegezichten. Heel bijzonder zijn ook zijn romantische pluimvee scènes. In zijn minutieuze uitvoeringen van zijn typisch Hollandse taferelen is dan ook de hand van een gedreven en zeer getalenteerde kunstenaar zichtbaar.

meer info: RKD

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Fred Arends

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.