Schilderijen te koop, kunstschilder Frans Smeers Zonnebaden olie op doek, gesigneerd, expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Frans Smeers


Verkocht

A5742
Frans Smeers
Zonnebaden
olie op doek, gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Frans Smeers

Brussel
1873

1960

Brussel
Belgisch kunstschilder

Frans Smeers was een postimpressionistisch schilder van genretaferelen, portretten, landschappen, stillevens, strandgezichten, havens en marines.

Na een opleiding tot decorateur werd hij leerling aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel bij Jan Portaels en Joseph Stallaert. Aanvankelijk schilderend in de realistische traditie, werkte hij vanaf ca. 1900 meer luministisch.

Hij was met onder anderen Jef Lambeaux en Alfred Bastien medestichter van de groep “Le Sillon” in 1893. Voor de Salons 1899 en 1900 van Le Sillon, het 6de en het 7de, tekende hij de affiches. Hij was ook lid van de minder bekende kunstenaarsgroepering “Cercle Artistique d’Auderghem”.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef hij in Londen en Nederland. In 1933 werd hij nog leraar aan de Academie van Brussel.

Tot zijn leerlingen behoorde onder anderen Germaine Chardon, Fernand Christophe, Jean-Pierre De Martelaere (1925), George Lambillotte, Gilberte Thomas, Médard Siegfried Tytgat en Maurice Wyckaert. Hij bleef in functie tot 1946.

Smeers woonde ca. 1908 aan de Boendaalse Steenweg 257 in Brussel;
ca. 1936 aan de Veydtstraat 13 in Sint-Gillis.
info: Wikipedia
literatuur: H. SCHOTS, Auderghem et ses peintres, 1978.

Ook te koop van Frans Smeers

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.