Kunstenaar Wam Heskes A6236, W.F. Heskes
Molens
Aquarel
l.o. gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Wam Heskes

Delft
1891

1973

Zeist

Willem Frederik (Wam) Heskes was een Nederlands beeldend kunstenaar en acteur, die bij het grote publiek vooral bekend werd door zijn jarenlange medewerking aan radioprogramma’s. Hij illustreerde talloze kinderboeken en was boekbandontwerper.

Hij volgde twee academies voor beeldende kunst zonder die af te maken, trad af en toe op in het toneelgezelschap van Willem Royaards en werkte als illustrator voor onder andere het Algemeen Handelsblad. In de jaren dertig werd hij landelijk bekend door het jonge medium radio.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde Heskes, die een Joodse vrouw had, lid te worden van de Kultuurkamer. Daardoor kon hij niet optreden. Na de bevrijding keerde hij niet terug bij de AVRO, maar ging werken voor de KRO. Hij werd lid van de Hoorspelkern, de groep acteurs die de meeste hoorspelen voor de Nederlandse radio verzorgde.

Heskes beëindigde zijn werk voor de omroep in 1966. De laatste jaren van zijn leven werd hij geplaagd door ziekte en armoede.

Info: wikipedia, RKD

Ook te koop van Wam Heskes

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.