Schilderijen te koop van kunstschilder Jean Emile van Cauwelaert Koeien in Weiland olie op doek, gesigneerd,, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jean Emile van Cauwelaert


Verkocht

A7367
Jean Emile van Cauwelaert
Koeien in Weiland
olie op doek, doekmaat 70 x 105 cm
gesigneerd rechtsonder
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jean Emile van Cauwelaert

Gent
1860

1907

Gent

Jean Emile van Cauwelaert was al vroeg bezig met kunst. Als kind tekende hij taferelen die hij buiten had gezien met krijt op de muren van zijn huis. Hij wilde graag het schildersvak in, maar toen zijn vader na een ongeluk niet meer kon werken, moest Cauwelaert de zaak overnemen en werd hij meubelmaker.

Na zijn vaders dood besloot Cauwelaert toch zijn passie voor kunst na te jagen. Hij studeerde kunst en muziek aan de Academie voor beeldende kunsten in Gent. Hier won hij meerdere prijzen voor zijn werk.

Na een tijd als kunstenaar en interieur ontwerper gewerkt te hebben, vertrok Cauwelaert naar Amsterdam, waar hij kunstwerken uit het Rijksmuseum na schilderde voor toeristen. Hier werd hij ontdekt door een mecenas uit Chicago, die ervoor zorgde dat hij een jaar in Parijs, en een jaar in Brussel kon studeren.

In 1894 bood Cauwelaert een werk aan bij de Salon du Champ de Mars. Het werk werd geaccepteerd, prominent opgehangen en verkocht. Dit was het begin van veel interesse in Cauwelaerts werk. Hij verkocht zijn werken internationaal en stelde tentoon in België, Frankrijk en zelfs de Verenigde Staten. Cauwelaerts specialisme ligt bij het afbeelden van het platteland, vaak bekleed met koeien of ander vee.

Info : RKD Bénézit, The Art Institute of Chicago

Ook te koop van Jean Emile van Cauwelaert

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.