Kunstenaar Hermanus Koekkoek sr A8369, Hermanus Koekkoek sr
'Onstuimig weer op de rivier, met roeibootje en ruïne'
Olie op paneel, Beeldmaat: 14,5 x 22 cm
Verkocht

Paul Bodifée


A8369
Paul Bodifée
Polderlandschap
olie op doek, doekmaat 46.5 x 75 cm
linksonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Hermanus Koekkoek sr

Middelburg
1815

1882

Haarlem

De kunstschilder Hermanus Koekkoek sr. werd geboren in 1815 te Middelburg een van de zonen van Johannes Hermanus Koekkoek sr. (1778-1851). Hij was leerling van zijn vader en broer van Barend Cornelis Koekkoek (1803-1862). Hij woonde en werkte gedurende zijn leven in o.a. Middelburg, Durgerdam, Amsterdam, Nieuwer-Amstel en Haarlem.

Hermanus staat bekend als marineschilder. Hij maakte meestal zee- (Zuiderzee) en riviergezichten in een typische 19de eeuws Hollandse romantische stijl. In zijn werk zijn veel invloeden terug te vinden van de vermaarde Hollandse marineschilders uit de Gouden Eeuw. Naast de watergezichten zijn van de hand van Hermanus Koekkoek slechts enkele landschappen bekend.

Hermanus Koekkoek gaf les aan marineschilder Willem Gruyter jr. en tevens aan zijn eigen zonen.

In 1840 werd Hermanus lid van de Koninklijke Akademie te Amsterdam en in 1841 lid van het Rotterdams Genootschap. Al in zijn tijd kreeg Hermanus Koekkoek veel waardering voor zijn werk. In 1875 behaalde Hij een gouden medaille op een tentoonstelling van Arti et Amicitiea te Amsterdam.

Tentoonstelling van het werk van Hermanus Koekkoek werden op.a. gehouden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Diverse musea bezitten werk van Hermanus Koekkoek, o.a.
Het Scheepvaarmuseum van Amsterdam Het Museum Fodor, het Rijksprentenkabinet te Amsterdam, het Gronings Museum, Museum Boymans- van Beuningen te Rotterdam, het Museum van Groningen en nog vele anderen.

Info: Scheen, Benezit, RKD

Ook te koop van Paul Bodif��e

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.