Kunstenaar Alexander Liberman A8421, Alexander Liberman
abstract vlakken
nr. 31/35, zeefdruk, 1962
verkocht

Alexander Liberman


A8421, Alexander Liberman
abstract vlakken
nr. 31/35, zeefdruk, 1962
verkocht

Website – Object vraag reactie

Alexander Liberman

Kiev
1912

1999

Florida

Alexander (‘Al’) Liberman was een Amerikaanse uitgever, schilder en beeldhouwer.

Liberman verhuisde van revolutionair Rusland met zijn familie naar Engeland, waar hij zijn opvoeding kreeg aan een Engelse ‘Public School’. Hij studeerde vervolgens aan de École des Beaux Arts in Parijs en zette in de dertiger jaren zijn eerste stappen op het uitgeverspad bij het Franse blad ‘Vu’. Na zijn emigratie naar New York in 1941, begon hij zijn werk bij Vogue Magazine (waar hij in 1943 Art Director werd) en later voor uitgever Condé Nast Publications ging werken, waar hij het bracht tot Editorial Director, welke positie hij hield van 1962-1994.

In de jaren 50 ging Liberman schilderen en later beeldhouwen (in metaal). Zijn sculpturen waren assemblages van industriële objecten (stalen segmenten, H-profielen, buizen, vaten) vaak geschilderd in uniforme primaire kleuren. Voorbeelden bevinden zich in collecties van musea en instellingen als het Metropolitan Museum of Art, het Storm King Art Center, het Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, the Tate Gallery, het Guggenheim Museum (New York) en DeCordova Sculpture Park and Museum.

Info: wikipedia  RKD

Ook te koop van Alexander Liberman

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.