Schilderijen te koop, kunstschilder W.H. Singer jr. gemengd techniek verkocht, expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

William Henry, Singer jr.


Verkocht

A8607
W.H. Singer jr.
gemengd techniek
verkocht

Website – Object vraag reactie

William Henry, Singer jr.

Pittsburgh, Pennsylvania
1868

1943

Olden, Noorwegen
William Henry Singer was een Amerikaans kunstverzamelaar en kunstschilder. Hij was de zoon van een staalmagnaat uit Pittsburgh.

Hij en zijn echtgenote Anna verhuisden van Maine (daar schilderde hij kustgezichten met schepen) naar Parijs met zijn vriend, de Amerikaanse beeldhouwer-schilder Martin Borgord. In Parijs hoorde hij van het Larense schildersdorp in Nederland en hij besloot in 1901 daarheen te gaan. In de omgeving van Laren schilderde hij er enkele Gooise landschappen, maar na enige tijd verloor hij zijn inspiratie. In 1904 gingen hij en Borgord naar Noorwegen om daar te schilderen.

Singer heeft altijd zijn Amerikaanse nationaliteit behouden, ook al was zijn persoonlijk leven sterk gebonden aan Laren en de Larense kunstenaars.

Het echtpaar liet in 1911 villa De Wilde Zwanen bouwen, onderdeel van het huidige Singer museum en theater.

Literatuur: Helen Schretlen: Loving Art. De William & Anna Singer Collectie. Waanders Zwolle / Singer Laren, 2007. ISBN 90-400-8180-8

Museum: o.a. Singer Laren
Stichting Singer Memorial Foundation, is een ondernemende, particuliere, culturele stichting, opgericht in 1954 door Anna Singer-Brugh, de weduwe van de Amerikaanse kunstschilder William Henry Singer Jr. De stichting beheert de nalatenschap van het echtpaar Singer, bestaande uit een collectie van ruim 3.000 kunstwerken, een museum, een theater en hun voormalige woonhuis met tuin, Villa De Wilde Zwanen.

info: Wikipedia  de Valk  RKD Lexicon Pieter A. Scheen, Lexicon Benezit.

Ook te koop van William Henry, Singer jr.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.