Schilderijen te koop, kunstschilder Ortiz de Zarate bloemstilleven olie op doek, doekmaat 73 x 60 cm linksonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Ortiz de Zarate


A9632
Ortiz de Zarate
bloemstilleven
olie op doek, doekmaat 73 x 60 cm
linksonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Ortiz de Zarate

Como (Italië)
1887

1946

Los Angeles

De kunstschilder Manuel revuelta Ortiz de Zárate werd geboren op 9 oktober 1887 in Como (Italië). hij overleed op 28 oktober 1946 in L.A.

Ortiz de Zárate nam eerst schilderlessen bij Pedro Lira (1845 – 1912) en studeerde daarna aan de Escuela de Bellas Artes (Academie voor Beeldende Kunst ) te Santiago. In 1902 vertrok hij na een verblijf in Argentinië naar Europa. In Rome kopieerde hij de oude meesters en maakte hij diverse reizen naar Parijs. Manuel bezocht in Parijs de École des Beaux-Arts. Daar raakte hij bevriend met de kunstenaars die het Café La Rotonde als ontmoetingsplaats hadden.

In 1916 tekende Ortiz het nevenstaande Kubische portret van Pablo Picasso. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef Ortiz enige tijd in Begen in het neutrale Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog ging Ortiz naar de Verenigde Staten waar hij in 1946 overleed.

Info: Lexicon Pieter A. Scheen, Benezit

Ook te koop van Ortiz de Zarate

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.