Schilderijen te koop, kunstschilder Johan Briede, B1236-3, Briedé, Spanderswoud Hilversum Olieverf doek, 40.5 x 30.5 cm, 1945, Kunst, Expositie, Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Johan Briedé


Verkocht

B1236-3
Johan Briedé
Spanderswoud Hilversum
Olieverf doek, 40.5 x 30.5 cm
r.o. gesigneerd en gedateerd 1945

Website – Object vraag reactie

Johan Briedé

Rotterdam
1885

1980

Amsterdam

De kunstschilder Johan Briedé werd Rotterdam geboren en werkte aldaar en in de randstad. Hij was leerling van de Academie te Rotterdam en Den Haag en de kunstnijverheids school te Amsterdam en Haarlem. Verder kreeg hij les van Brender à Brandis, J.J.C. Lebeau, W.A. van Konijnenburg en L.W.R. Wenckebach. Hij schilderde, tekende, aquarelleerde en lithografeerde in impressionistische trant.

Zijn werk bestaat voornamelijk uit landschappen, zeegezichten, schepen, dieren, bloemen enz. Briedé maakte illustraties, ex-librissen. Hij had een voorliefde voor het schilderen van waterlelies en was ook vaak met zijn boot te vinden op het Hilversums kanaal waar hij hangend over de rand de waterplanten bestudeerde en tekende. Briedé was lid van de Federatie van B.B.K. Hij maakte reizen naar Zweden, Frankrijk, Spanje en Mallorca.

In 1916 vestigde hij zich in Laren en woonde daar tot 1959. Briedé werkte ook onder de naam J.B. de Chateauroux. Zijn werk bevindt zich onder andere in de collectie van het Rijks-Prentenkabinet en het Drents museum.

Info: Scheen, RKD

Ook te koop van Johan Bried��

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.