Kunstenaar Ziba Roosta B1581-7, Ziba Roosta
bloemmotieven
acryl op doek, 24 x 30 cm

Ziba Roosta


B1581-7, Ziba Roosta
bloemmotieven
acryl op doek, 24 x 30 cm

Website – Object vraag reactie

Ziba Roosta

Kunstenaar Ziba Roosta (1978) komt oorspronkelijk uit Perzië en woont nu in Nederland. Al van jongs af aan is ze bezig met schilderen en tekenen. Zelfs zo fanatiek, dat haar ouders een schoolbord voor haar kochten zodat ze niet meer op de muren en deuren van het huis zou tekenen. Roosta volgde in haar jeugd teken- en schilderlessen, waar ze verschillende technieken leerder, waaronder tekenen met potlood en houtskool. Hier maakte ze ook kennis met Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh, twee meesters die zij nog steeds bewondert. Ze ontdekte dat ze graag abstract en expressionistisch werkte, en het liefste met acrylverf.

Ondanks haar talent voor kunst, vond haar vader dat ze beter voor een medisch vak kon kiezen. Roosta gaf hier gehoor aan en ging een studie volgen in de richting van het medisch onderzoek. Haar passie voor kunst en schilderen kon hierdoor echter niet getemd worden en sinds 2006 is ze dan ook zeer actief als kunstenaar.

Roosta blijft haar techniek ontwikkelen en experimenteren met kleur, vorm en materiaalgebruik. Naast de vorm van haar kunst staat ze ook stil bij de inhoud. In haar visie is kunst een verwerkelijking van de gedachten en de ziel. Voor Roosta is dit een belangrijk onderdeel van haar eigen kunst en kunst in het algemeen.

Ook te koop van Ziba Roosta

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.