Schilderijen te koop van kunstschilder A.C. Rosemeier boerderij aan de vaart olie op paneel, 25 x 34 rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Alex Rosemeier


B2007
A.C. Rosemeier
boerderij aan de vaart
olie op paneel, 25 x 34
rechtsonder gesigneerd
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Alex Rosemeier

Soerakarta
1888

1992

Ledien

Leidse School

Het artistieke talent zal de kunstschilder A.C. (Alex) Rosemeier van moeders kant hebben meegekregen, immers zijn overgrootvader Herman Thepass was een niet onverdienstelijk portretschilder. Vader Rosemeier remde waar mogelijk de artistieke ambities van zijn zoon af en om de jonge Alex te overtuigen van het onzekere bestaan als kunstenaar heeft hij advies gevraagd aan J.H. Weissenbruch. Die liet zich echter voor zijn doen lovend uit over Alex: “laat die jongen maar doorgaan, daar zit wel wat in”. Hij schilderde samen met Chris van der Windt en Arend Jan van Driesten, kreeg les van F.J. Jansen, A. Bayens en was bevriend met Willem Weissenbruch. Hij gaf zelf les aan Kees Mulder en Leo van den Ende.

De grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum De Lakenhal in 1973 ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag was een onmiskenbaar hoogtepunt in zijn artistieke loopbaan.

Uittreksel uit het boek: A.C. Rosemeier 1888 – 1992

Meer info: Wikipedia / Lexicon Pieter A. Scheen

Ook te koop van Alex Rosemeier

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.