Kunstenaar Frans Leufkens van Anstel B2279-10
Frans Leufkens van Anstel
Heuvellandschap
Marouflé, 27,5 x 38 cm
l.o. gesigneerd

Frans Leufkens van Anstel


B2279-10
Frans Leufkens van Anstel
Heuvellandschap
Marouflé, 27,5 x 38 cm
l.o. gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Frans Leufkens van Anstel

Voerendaal
1863

1956

Kerkrade

De kunstschilder Frans Leufkens van Anstel was bij leven een begaafd kunstschilder. Geboren te Voerendaal in mei 1863 begon hij op 17-jarige leeftijd zijn schildersloopbaan op de Schilder -en Teken school te Aken. Leufkens van Anstel schilderde voornamelijk landschappen en stadsgezichten.
Via een opleiding bij een bekwaam decoratieschilder en de Haagsche School kwam hij later in Düsseldorf terecht waar hij zijn scholing afrondde. Hier kwam hij ook in aanraking met Jacob Reinders die hem de juiste tekening en de zuivere en vaste verhouding tot de natuur leerde. Het landschap is een van zijn meest geliefde onderwerpen. De Limburgse heuvels, Duitse Eifel of rivieren, Italie, Luxemburg, Belgie en Zwitserland, overal vond hij plekjes die het vastleggen waard waren. Zijn schilderijen waren zeer geliefd in zijn tijd en tot op hoge leeftijd bleef hij nieuwe werken produceren.

info : RKD

Ook te koop van Frans Leufkens van Anstel

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.