Kunstenaar Abraham Rademaker B8031, Abraham Rademaker
Berglandschap met waterval
Gouache, Beeldmaat : 18 x 23 cm
particuliere collectie

Abraham Rademaker


B8031, Abraham Rademaker
Berglandschap met waterval
Gouache, Beeldmaat : 18 x 23 cm
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Abraham Rademaker

Abraham Rademaker

Lisse 1676/77-1735 Haarlem

Abraham Rademaker was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, prentenmaker en prentenhandelaar. Hij produceerde vooral topografisch getinte tekeningen en schilderde landschappen.

Zijn werk vond in de 18e eeuw gretig aftrek. Terwijl in de 17e eeuw vooral stadsbeschrijvingen en -gezichten populair waren, legde men in de 18e eeuw de nadruk op kastelen, buitenplaatsen en ruïnes in het buitengebied. Vooral de sinds 1725 uitgegeven boeken met prenten van zijn hand waren populair. Daartoe behoort het Cabinet der Neederlandse Oudheeden en gesigten vervat in drie hondert konst plaaten. Uiteindelijk heeft hij ongeveer 700 kastelen getekend.

De particulieren verkochten uiteindelijk deze prenten weer en via omwegen kwam veel werk van hem gedurende de 19e en 20e eeuw uiteindelijk in openbare museumcollecties terecht.

In 1750 werd zijn levensbeschrijving opgenomen in De nieuwe schouburg der Nederlantsche Kunstschilders en schilderessen samengesteld door Jan van Gool.

Ook te koop van Abraham Rademaker

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.