Schilderijen te koop van kunstschilder Isaac Israels 'Zich schminckende clown' pastel, beeldmaat: 25.5 x 39.5 cm linksonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Isaac Israels


B8136
Isaac Israels
Zich schminckende clown
pastel, beeldmaat: 25.5 x 39.5 cm
linksonder gesigneerd
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Isaac Israels

Amsterdam
1865

1934

Den Haag

Isaac Lazarus Israëls was een van de meest vooraanstaande leden van de Amsterdamse Impressionisten. Hij verbeeldde de vluchtige en levendige momenten van het stadsleven in Amsterdam, evenals stille impressies van onoplettende individuen. Israëls’ vrije, maar toch ook zorgvuldige stijl uit zich in zijn vele schilderijen, pastellen, etsen en litho’s, waar het vangen van ‘het moment’ centraal staat.
Samen met zijn vader Jozef Israëls verbleef hij ’s zomers vaak in Scheveningen, waar hij spontane en kleurrijke strandtaferelen schilderde. Ook deze voorstellingen waren onderworpen aan Israëls vermogen om beweging te creëren in een stilstaand beeld.
Vanaf 1904 vestigde de schilder zich in Parijs, waar hij kennis maakte met het werk van Edgar Degas en Henri de Toulouse-Lautrec. Zijn stijl bleef zich ontwikkelen tijdens zijn bezoeken aan Nederlands-Indië, Londen en Zwitserland. Uiteindelijk vestigde Israëls zich in Den Haag, waar hij tot zijn dood in 1934 bleef schilderen en schetsen in het oude atelier van zijn vader.

Info: rkd rijksmuseum  wikipedia

Ook te koop van Isaac Israels

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.