Kunstenaar Arthur Henri Christiaan Briët B8160, A.H.C. Briët,
pastel, beeldmaat: 26 x 33 cm.
r.o. gesigneerd
verkocht

Arthur Henri Christiaan Briët


B8160, A.H.C. Briët,
pastel, beeldmaat: 26 x 33 cm.
r.o. gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Arthur Henri Christiaan Briët

Java Madioen
1867

1939

Nunspeet

Larense School schilder

De kunstschilder Arthur Henri Christiaan Briët werd op 25 januari 1867 in Indonesië op het eiland Java geboren. Hij was leerling van J. Hoevenaar Wzn. te Utrecht waarvan hij tekenlessen ontving.
Tussen 1884 en 1888 studeerde hij aan de Teken Academie te Antwerpen en kreeg tevens les van A. Struys te Mechelen.

Briet schilderde, aquarelleerde en tekende figuurstukken zoals Javaanse danseressen en veel boerenbinnenhuizen en landschappen. Hij behaalde veel onderscheidingen zie: Lurasco. Hij was lid van de kunstenaarsvereniging ‘Arti et Amicitiae’ te Amsterdam.

Briët woonde en werkte te Den Haag en Utrecht tot 1884. Daarna in Antwerpen van 1884 tot 1888 en ging toen naar Parijs. In 1890 woonde hij in Napels in Italië ging daarna weer naar België, Noord-Brabant en Utrecht tot 1892 en woonde vanaf 1903 weer in Den Haag en daarna vestigde hij zich in Nunspeet op de Veluwe.
Hij kwam tussendoor zijn Gooise schildervrienden Jaap Dooijewaard en Douwe Komter in Laren bezoeken en daardoor schilderde hij ook regelmatig in Laren.

Hij gaf raadgevingen aan W.S.A. van Velsen.

Tentoonstellingen te Amsterdam, Den Haag

Musea: Haags Gemeentemuseum, Museum Utrecht, Rijksmuseum Kröller-Müller Otterlo, Middelburg, Noordbrabants Museum Den Bosch, Stedelijk Van Abbe Museum Eindhoven, Singer Museum Laren (N.H.), Belastingmuseum Prof. Dr Van der Poel Rotterdam de cijnspenning, Rijksmuseum van Bilderbeek maison Dordrecht, Rijksmuseum ‘Zuiderzeemuseum’ Enkhuizen

Briët overleed in zijn geboorteplaats Nunspeet op 23 februari 1939.

Info: Scheen en De Valk Lexicon Laren, RKD

Ook te koop van Arthur Henri Christiaan Bri��t

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.