Kunstenaar Klaas Gubbels B8508
Klaas Gubbels
Koffiekan en kopje
litho, 52 x 48 cm
rechtsonder gesigneerd en gedateerd '99
particuliere collectie
voorheen te koop

Klaas Gubbels


B8508
Klaas Gubbels
Koffiekan en kopje
litho, 52 x 48 cm
rechtsonder gesigneerd en gedateerd ’99
particuliere collectie
voorheen te koop

Website – Object vraag reactie

Klaas Gubbels

Rotterdam
1934

Gubbels is een Nederlands kunstenaar, die het meest bekend is geworden met zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen.

In de 50er jaren volgde Gubbels verscheidene opleidingen. Zo volgt hij van 1949 tot 1951 aan de Technische school in Rotterdam een opleiding reclameschilderen, van 1951 tot 1952 een avondcursus aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en studeerde hij van 1952 tot 1958 aan academie ‘‘Kunstoefening’ te Arnhem, waarnaast hij ook avondlessen in beeldhouwkunde volgde.

In de 70er jaren was Klaas Gubbels verbonden aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, samen met andere schilders en grafici als Hannes Postma en beeldhouwer Kees Franse.

Eind 2004 / begin 2005 had Klaas Gubbels een grote retrospectieve tentoonstelling van zijn werk in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem.
Hij woont en werkt afwisselend in Arnhem en in Frankrijk.

In verloop van tijd zijn de kunstwerken van Klaas Gubbels steeds abstracter geworden. Het valt in eerste instantie te bezien als eenkennig, vanwege het beperkte aantal aan visuele thema’s. Maar dit is ook juist weer de kracht en charme van zijn kunstwerken, volgens sommigen. Daarnaast gebruikt hij voor deze onderwerpen een veelvoud aan technieken en materialen, zoals fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal.

Zijn werk heeft raakvlakken met kunstwerken van kunstenaars als Giorgio Morandi en Amedeo Modigliani en lijkt beïnvloed door Marcel Duchamp, Man Ray en George Segal.

Zijn werk is vertegenwoordigd in diverse grote Nederlandse musea en bedrijfscollecties als Ahold, Akzo en TNT.

Bronvermelding: Wikipedia

info: RKD

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Klaas Gubbels

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.