Kunstenaar Adriaan Terhell B9119
Adriaan Terhell
Marouflé, 22,5 cm x 34 cm
r.o. gesigneerd
verkocht

Adriaan Terhell


B9119
Adriaan Terhell
Marouflé, 22,5 cm x 34 cm
r.o. gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Adriaan Terhell

geboren: Venlo 7 maart 1863 – 28 april 1949 Beverwijk

De kunstschilder Adriaan Christian Willem Terhell was een Nederlandse kunstschilder die werkte in de romantische traditie, ook vaak onder de naam J. le Blanc, Ch. Petit en P.L. Jacoby. Hij woonde en werkte in Bussum tot 1885 en daarna in Den Haag tot 1943. Hier werd hij in 1899 voor vele jaren aangesteld als schilder van familiewapens door de Hoge Raad van Adel. Gedurende de laatste jaren van zijn leven verbleef hij in Twente, onder meer in Denekamp en Enschede. Terhell was een schilder die een groot ouvre heeft nagelaten, bestaande uit landschappen, zee- en riviergezichten, dorps- en stadsgezichten. Naast olieverfschilderijen produceerde hij vele aquarellen en gouaches. Terhell stierf op 86-jarige leeftijd in Beverwijk, zijn laatste woonplaats.

Info: Scheen, Benezit

In collectie: A6201-1, Adriaan Terhell, aquarel, beeldmaat 37 x 25 cm, figuren in een dorpsstraatje bij de binnenhaven, gesigneerd A. Terhell

Ook te koop van Adriaan Terhell

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.