schilderijen te koop van kunstschilder, Valentina Cantor The Twins aquarel op papier, beeldmaat 24 x 24 cm linksonder gesigneerd, expositie, galerie wijdemeren breukeleveen

Valentina Cantor


C1139-7
Valentina Cantor
The Twins
aquarel op papier, beeldmaat 24 x 24 cm
linksonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Valentina Cantor

Valentina Cantor is geboren en opgegroeid in Hilversum en komt uit een echte kunstenaarsfamilie bestaande uit schrijvers, musici, acteurs en kunstschilders. Al vroeg begon ze zelf te schilderen en te tekenen.

Na de middelbare school heeft ze een jaar aan de Modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam gestudeerd, waar ze onder leiding van Corstiaan de Vries leerde modetekenen.

Na een studie in de richting van de pedagogiek verhuisde Cantor naar Zwitserland, waar ze doorstudeert in de pedagogiek en werk vond als pedagoge bij verschillende scholen. Ze kon haar creatieve kant echter niet laten liggen en vindt een manier om haar twee passies samen te brengen in haar werk als kunsttherapeut in haar eigen atelier.

Steeds meer ontwikkelt Cantor haar talent door vele ateliers te bezoeken, opleidingen te volgen en over de hele wereld te reizen. Hierbij doet ze ervaring op met nieuwe technieken, waaronder verschillende druktechnieken. In haar huidige werk speelt techniek ook een belangrijke rol. Haar unieke olieverfschilderijen zijn geschilderd op wit Carrara marmer. De techniek van het werken op marmer heeft ze eigenhandig ontwikkeld en blijft ze veelvuldig mee experimenteren. Ook het gebruik van een oud scalpel om een driedimensionaal effect te creëren is een goed voorbeeld van Cantors inventiviteit.

Haar afbeeldingen van vrouwengezichten, geïnspireerd door de portretkunst van de Vlaamse Primitieven, dragen vaak een verborgen boodschap. Zelf zegt ze over haar marmerwerken: “Als het marmer praten kon, wat voor verhalen zou het me dan vertellen? Maar door goed te kijken naar de aderen die er heel zacht doorheen lopen, komen die verhalen vanzelf, en misschien zet ik ze in beelden om”.

Ook te koop van Valentina Cantor

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.