Kunstenaar Paul Damste C1508W, Damste
aquarel op papier
65 x 50 cm
gesigneerd achterzijde
verkocht

Paul Damste


C1508W, Damste
aquarel op papier
65 x 50 cm
gesigneerd achterzijde
verkocht

Website – Object vraag reactie

Paul Damste

Arnhem
1944

Het oeuvre van Christiaan Paul Damsté kent vele verschijningsvormen. Deze zijn terug te vinden in de ontelbare etsen, litho’s en zeefdrukken, vele sculpturen en objecten, tekeningen, aquarellen en schilderijen. Diversiteit is een kernbegrip. Zowel in gebruikte techniek als ook in de beeldende taal: abstract, sober, geometrisch maar ook expressief en realistisch. In het artistieke proces van Paul Damsté staan begrippen als ordening, structuur, organisatie en reorganisatie centraal.

Damsté woont en werkt in Arnhem. Zijn werk is opgenomen in diverse collecties van musea in binnen- en buitenland, zoals het Rijksmuseum Amsterdam, het Stedelijk museum Schiedam, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Louvre in Parijs en het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Verder heeft hij gedoceerd aan o.a. De Vrije Academie Den Haag, Staatliche Kunstakademie Dusseldorf en Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem.

info : RKD

Ook te koop van Paul Damste

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.