Kunstenaar Yunnan Art School C1702-1, Yang Wei Ming
Flowers time, houtsnede
60 x 59 cm, oplage 1/50
particuliere collectie

Yunnan Art School


C1702-1, Yang Wei Ming
Flowers time, houtsnede
60 x 59 cm, oplage 1/50
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Yunnan Art School

Wij presenteren een collectie grafiek en aquarellen van het Chinese kunstenaarscollectief, aangeduid als de Yunnan Art School. Dit kunstenaarscollectief ontstond uit een groep etnisch diverse kunstenaars die vanwege hun achtergrond niet geaccepteerd werden in Beijing. In de provincie Yunnan vonden zij een vreedzame samenleving van verschillende stammen en kwamen de meest prachtige kunstwerken tot stand. Werk van deze kunstenaars is eerder tentoongesteld in het Tropenmuseum in Amsterdam. 

Kenmerkend voor de werken van de Yunnan Art School is hun aandacht voor etnische diversiteit en traditionele patronen en klederdracht. De werken zijn  vaak kleurrijk en tonen een samenkomst van een klassieke beeldtaal met nieuwe dynamische vormen.

Ook nu nog staat de Yunnan Art School bekend als een belangrijk centrum voor Chinese hedendaagse kunst. Met als grote namen als Chen Yong Le, Lu Nnu Neng en Fu Qi Zhong, die een inspiratie zijn voor vele andere kunstenaars. 

Ook te koop van Yunnan Art School

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.