Schilderijen te koop van kunstschilder Pieter Dik Vos olieverf op doek, doekmaat 99 x 79 cm rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Pieter Dik


Verkocht

C1737
Pieter Dik
Vos
olieverf op doek, doekmaat 99 x 79 cm
rechtsonder gesigneerd
gereserveerd

Website – Object vraag reactie

Pieter Dik

Alkmaar
1943

1984

Schoorl

Kunstschilder Pieter Daniël Dik is een natuurtalent. Al jong vallen zijn tekeningen op. Na de ambachtschool wordt hij orgelbouwer, maar vanaf zijn 22ste wijdt hij zich nog uitsluitend aan de schilderkunst. Pieter Dik brengt veel tijd door in het observeren van dieren in duinen en bossen.
In Nederland, Groot-Brittannië, Scandinavië, Frankrijk, Duitsland, België, Canada en de Verenigde Staten bouwt hij een grote naam op als “wildlife painter”. Ook de jagerswereld omarmt zijn werk. Ook de Belgische koning Boudewijn heeft olieverven van hem gekocht. Toch blijft hij bescheiden en zwerft het liefst door de natuur en mijdt eerbetoon en spotlights.
Op 41-jarige leeftijd overlijdt hij in zijn woonplaats Schoorl. Enkele schilderijen worden na zijn dood getoond in het Singer Museum te Laren op de expositie ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Prins Bernhard.

info : RKD

Ook te koop van Pieter Dik

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.