schilderijen te koop van kunstschilder Helene Bueno Mijn eerste fiets aquarel, beeldmaat 62,6 x 72,3 cm, expositie, galerie wijdemeren breukeleveen

Hélène Bueno


C1774
Helene Bueno
Mijn eerste fiets
aquarel, beeldmaat 62,6 x 72,3 cm

Website – Object vraag reactie

Hélène Bueno

Amersfoort
1944

Helene Bueno, echtgenote van Max Bueno de Mesquita, is aquarellist en schilder en heeft hierin ook les gegeven. Ze is als kunstenares in Nederland bekender geworden doordat Pim Fortuyn werken van haar in zijn collectie had, die na zijn overlijden geveild werden. Helene gebruikt diverse technieken maar is het meest bekend van haar opvallende en kleurrijke aquarellen. In veel van haar werken spelen mensen de hoofdrol, vaak in de context van een groter maatschappelijk commentaar. Groepen mensen, tegenstellingen in de maatschappij, en ook uitsluiting van individuen binnen een groep, zijn terugkerende themas in het werk van Bueno. Haar kenmerkende en individuele stijl maakt haar werken makkelijk te onderscheiden van anderen.

info : RKD

Ook te koop van H��l��ne Bueno

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.