Schilderijen te koop van kunstschilder Wim van Aken Genrestuk met borstbeeld op papier, gemengde techniek gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Wim van Aken


Verkocht

C2135-3
Wim van Aken
Genrestuk met borstbeeld
op papier, gemengde techniek
gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Wim van Aken

Amsterdam
1933

2015

Amsterdam

De Gooische kunstschilder Wim van Aken werd op 2 juni 1933 te Amsterdam geboren. Hij bracht zijn jeugd door in het toenmalige Nederlands Indië. Na de oorlogsjaren keerde hij terug naar Nederland. Zijn artistieke opleiding genoot hij aan de Rijksnormaalschool te Amsterdam, de Koninklijke Haagse Academie en de Amsterdamse Rietveld Academie.

De schilderijen van Wim van Aken ademen een verstilde rust en evenwicht uit, voortkomend uit een prachtige balans tussen compositie en kleur. Van Aken speelt op een frescoachtige wijze met beeldende situaties. Zijn motieven komen vaak voort uit voorbije tijden, de oudheid of bijvoorbeeld de Renaissance. Franse tuinen met een boeiende combinatie van natuur en architectuur is een graag geschilderd motief voor van Aken. De toon van zijn werk is doorgaans in pastelachtige kleurschakeringen gehouden, hoewel soms felle kleuruitbarstingen in spatten en vegen de brillance geven die Van Aken’s oeuvre zo bijzonder maakt.
Licht speelt een belangrijke rol, niet alleen als toon, maar ook als compositorisch element, zo ook de mens, die vaak als stoffering in de compositie aanwezig is. Het werk van Van Aken toont zijn bijzondere talent en gevoel voor het esthetische.
Bij het bekijken van zijn schilderijen betreedt men een wondere wereld van kunst- en kijkgenot, van oude waarden die weer nieuw zijn, van vertrouwde beelden die weer als eigentijds ervaren worden. Wim van Aken is lid van de Gooische Schildersvereniging, V.B.K. Laren – Blaricum.

Exposities:

1980 Singer Museum Laren
1981 Pulchri Studio Den Haag
1984 Rosa Spierhuis Laren
1984 Kunsthandel Borzo
1986 Singer Museum Laren
1990 Kunsthandel Borzo
2005 Galerie De Vlierhoven Blaricum

info : RKD

Ook te koop van Wim van Aken

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.