Schilderijen te koop van kunstschilder Ron Meilof Waterlandschap met zwanen olie op doek, 50 x 70 cm rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Ron Meilof


C2263
Ron Meilof
Waterlandschap met zwanen
olie op doek, doekmaat 50 x 70 cm
rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Ron Meilof

Hilversum 
1953

2016

Hijken

Meilof bracht al op jonge leeftijd veel tijd door in het schildersatelier van opa Hepke Meilof. Reeds als kind al leerde hij er eerst de techniek van het tekenen, en daarna schilderen. Al gauw bleek zijn belangstelling uit te gaan naar dieren in de natuur. Ron Meilof heeft echt een zwak voor zwanen.

Vaak trok hij met zijn opa de natuur in. Meilofs grote liefde voor de natuur en het buiten leven deden hem in 1975 besluiten van Hilversum naar midden Drenthe te verhuizen. Hij vond er een boerderij waar hij de mogelijkheid had om zelf paarden te kunnen houden, die ook een rol gingen spelen in zijn latere schilderijen.

Ook zijn Wildlife-schilderijen zijn van buiten-gewone kwaliteit, hiervoor ondernam hij telkens weer reizen naar Kenia en Tanzania waar hij het Afrikaanse wild en landschap bestudeerde, fotografeerde en uitwerkte op prachtige soms heel grote en indrukwekkende doeken.

info : RKD

Ook te koop van Ron Meilof

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.