Schilderijen te koop van kunstschilder Willem van den Berg Boer met koeien tekening, beeldmaat 35 x 26,5 cm rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Willem van den Berg


Verkocht

C2534
Willem van den Berg
Boer met koeien
tekening, beeldmaat 35 x 26,5 cm
rechtsonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Willem van den Berg

Den Haag
1886

1970

Amsterdam

Willem van den Berg was de zoon en tevens leerling van de schilder Adrianus van den Berg. Al op zeer jonge leeftijd kon hij zo schilderijen en technieken bestuderen. Ook was hij leerling van Willem van Konijnenburg, welke een grote invloed op hem had.

In 1930 bestudeerde van den Berg de dieren in Artis, waar hij pentekeningen en prenten van maakte. Deze prenten zijn nog steeds terug te vinden in de archieven van de Rijksacademie Amsterdam. Van deze Rijksacademie was hij van 1938-1953 directeur.

Van den Berg was onder andere (bestuurs)lid van de kunstenaarsgroep “Arti et Amicitiae” waar hij in 1958 de Arti-medaille won.

Van den Berg is met name bekend om zijn weergaves van het boeren- en vissersleven. Vaak in een naturalistische stijl met markante koppen. Daarnaast was de natuur een grote inspiratiebron voor hem. Ook maakte hij religieus werk.

info : RKD 

Ook te koop van Willem van den Berg

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.