Kunstenaar Evert Slegers C339,
Evert Slegers
Dorpsweg
Olie op board, beeldmaat: 49 x 70 cm
Rechtsonder gesigneerd

Evert Slegers


C339,
Evert Slegers
Dorpsweg
Olie op board, beeldmaat: 49 x 70 cm
Rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Evert Slegers

Evert Slegers (Helmond 1948) is een Nederlandse kunstschilder. Al op vroege leeftijd ontdekte zijn ouders zijn talent voor tekenen en lieten hem tekenlessen volgen. Op zijn veertiende begon Slegers als huisschilder, waarnaast hij ook schilderlessen nam bij de Brabantse kunstschilder Henk Bies (1928 – 2006). Vanwege een gebrek aan een gepaste vooropleiding, lukte het hem niet om te studeren aan de kunstacademie. Toch vervolgde Slegers zijn carrière als kunstenaar met succes. In deze zin is hij een  ware autodidact te noemen. 

De landschappen die Slegers vervaardigd roepen vaak een gevoel van melancholie bij de kijker op. Zijn voorstellingen zijn soms simpel, maar zeer treffend. Met ingetogen kleuren en rake penseelstreken brengt Slegers sfeervolle landschappen tot leven. 

Slegers zegt zelf dat hij in zijn werk steeds op zoek is naar “sfeer, stilte en schoonheid”. Als echte kunstenaar uit de Peel voelt hij zich verwant met twintigste eeuwse Belgische expressionistische kunstenaars als Constant Permeke en Gustave de Smet, die het typische boerenland eeuwige roem hebben geschonken.

info: RKD

Ook te koop van Evert Slegers

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.