Schilderijen te koop van kunstschilder Mercedes Choufoer Maroufle, 30  x 24 cm Monogram linksonder gedateerd 1995, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Mercedes Choufoer


C3411
Mercedes Choufoer
Maroufle, beeldmaat 30  x 24 cm
Monogram linksonder gedateerd 1995

Website – Object vraag reactie

Mercedes Choufoer

Amsterdam
1953

Vanaf haar peuterjaren tekent en schildert Mercedes Choufoer. Zij werd daarbij wellicht onbewust geïnspireerd door de kunstenaars waar haar ouders mee bevriend waren. Het kijken naar kunst is haar dan ook met de paplepel ingegoten. De kennismaking op 15-jarige leeftijd met de toen 70-jarige, beroemde kunstschilder Frits Klein  (vader van de wereldberoemde Yves Klein), heeft haar leven onmiskenbaar beïnvloed.

Na jaren als beroepsfotografe actief te zijn geweest, kwam Mercedes Choufoer pas in 1984 toe aan een schilderend bestaan, toen zij met haar echtgenoot naar Parijs verhuisde. Toen pas kwam er tijd voor de Académie des Beaux-Arts. Drie jaar later keerden zij terug in Voorschoten, waar Mercedes een lijstenmakerij opstartte en in 1988 haar eigen Galerie Mercedes.

Lucht en lichtval zijn een nooit aflatende inspiratiebron.   De stand van de zon, de voorbijschuivende wolken. Ieder jaargetijde geeft weer andere kleuren en dit gegeven loopt als een rode draad door haar werken.   Landschappen worden opgedeeld in jaar-getijden of ochtend, middag en avond kleuren.  Een nieuw spel van vlakken en kleuren ontstaat.  Ook het werken met paletmessen geeft een hele andere textuur aan de doeken.

info : RKD

Ook te koop van Mercedes Choufoer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.