Schilderijen te koop van kunstschilder Jan v. Vlaardingen Boerderij aan de Plas olie op doek, doekmaat 50 x 70 cm rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jan van Vlaardingen


Verkocht

C3611
Jan van Vlaardingen
Boerderij aan de Plas
olie op doek, doekmaat 50 x 70 cm
rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Jan van Vlaardingen

Zwolle
1913

1980

De kunstschilder Jan van Vlaardingen was evenenals zijn vader Derk van Vlaardingen landschapsschilder. Hij was de vader en leermeester van de hedendaagse kunstschilder Dick van Vlaardingen.

Jan van Vlaardingen woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Hilversum. Hij schilderde veelal in de wijde omgeving van het Gooi en de Vechtstreek.

Jan was een virtuoos in het plein-air schilderen. Hij gebruikte hierbij een rijk en gevarieerd palet met vele groentonen. Met fijne penseelstreek en een groot gevoel voor de oneindige kleurvariaties gaf hij stemmingen weer. Hij exposeerde net als zijn vader dikwijls in Duitsland en in Zwitserland, waardoor hij een grote internationale klantenkring verwierf.

Info: Scheen, Benezit, RKD

bronvermelding: `Honderd jaar kunstschilders Van Vlaardingen`

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Jan van Vlaardingen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.