Kunstenaar Jack Aué C3849
Jack Aué
Boerderij aan het water, mogelijk Kortenhoef
Olie op doek, doekmaat 50.5  x  70.5 cm
rechtsonder gesigneerd
verkocht

Jack Aué


Verkocht

C3849
Jack Aué
Boerderij aan het water, mogelijk Kortenhoef
Olie op doek, doekmaat 50.5  x  70.5 cm
rechtsonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jack Aué

Bussum
1895

1970

Bussum

Vanuit Bussum waren het kunstschilders vader en zoon Aué die gecharmeerd waren van het polderdorp Kortenhoef, dat op steenworp afstand lag. August Aué (1866 – 1930) was eerst machinetekenaar in Amsterdam en brieven-besteller in Bussum, alvorens hij zich op de schilderkunst toelegde. Hoewel de voorkeur van Aué sr. uitging naar het schilderen van bloemstillevens, heeft hij toch ook wel landschappen geschilderd. Het zijn aardige impressies die echter de bravoure en de fijne kleurnuances van de grotere meesters missen.

Hij gaf les aan zijn niet ongetalenteerde zoon Jack Aué, die in 1895 in Bussum werd geboren. Het meeste heeft Jack echter opgestoken van de graficus Jan Veth en de schilders Willem Weisenbruch, David Schulman en Cornelis Vreedenburgh.

Jack werkte veel in de omgeving van Bussum, Muiden, Huizen, Ankeveen en Kortenhoef. Zijn stijl is vlotter dan die van zijn vader. In een kleurrijke, gematigd-expressionistische stijl legde hij het Hollands landschap vast.

Bronvermelding: De onvergankelijke kijk op Kortenhoef,
van drs. Carole Denninger

Info: Lexicon Pieter A. Scheen, RKD

Ook te koop van Jack Au��

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.