Kunstenaar Lou Haver C3914-6
Louis Haver
opvliegende eenden

Lou Haver


C3914-6
Louis Haver
opvliegende eenden

Website – Object vraag reactie

Lou Haver

Groningen
1906

De in Groningen geboren kunstschilder Lodewijk Bernardus Franciscus Haver streek, na enige omzwervingen, in 1933 neer in Kortenhoef.
Lou Haver werd vooral bekend om zijn houtgravures en gekleurde houtsnedes van o.a. bloemen, vogels en vissen. Verder maakte hij vele sfeervolle landschappen in olieverf en aquarel.

LOU HAVER IN KORTENHOEF

Van Lou Haver weten we dat hij een tijd lang woonde in het huisje bij de “tweede molen” in Kortenhoef en dat hij samen met Chris Al het oude atelier van Anton Smeerdijk aan het einde van het Moleneind bij het sluisje huurde als werkplek.

Het werk van Haver werd een aantal malen geëxposeerd in “De Krakeelakker”, het expositiegebouwtje dat Flip Hamers samen met Peter van den Braken opzette in het reeds vervallen pand van het Natuurhistorisch Museum aan het Dode Eind. Dit expositiegebouw groeide later uit tot een heus cultureel centrum.

Tot medio december kunt u in Galerie Wijdemeren, naast werk van bekende Kortenhoefse en Larense kunstschilders, ook werk van Lou Haver bezichtigen. Meer informatie over de schilder en zijn werk vindt u op: www.galeriewijdemeren.nl

Foto: “plasgezicht” van Lou Haver, Olie op doek , 50 x 70 cm, te zien in Galerie Wijdemeren, Zuidereinde 68a te ’s-Graveland. De Galerie is iedere zaterdag en zondag geopend van 13-17 uur info: T 06-41277246.

Info Scheen, Benezit

 

Ook te koop van Lou Haver

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.