Schilderijen te koop van kunstschilder Jan Schoonhoven junior Abstracte voorstelling gemengde technieken op papier, beeldmaat: 64 x 49 cm rechtsonder gesigneerd, gedateerd 2010, T-21-010, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jan Schoonhoven Jr.


Verkocht

C3943
Jan Schoonhoven junior
Abstracte voorstelling
gemengde technieken op papier, beeldmaat: 64 x 49 cm
rechtsonder gesigneerd, gedateerd 2010, T-21-010
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jan Schoonhoven Jr.

Amsterdam
1975

De kunstenaar Johannes Jacobus (Jan) Schoonhoven junior is de kleinzoon van de bekende ZERO kunstenaar Jan Schoonhoven (Delt 1914-1994 Delft).

Jan junior werkt voornamelijk abstracte reliëfs van papier-maché.
Zijn werk is gebaseerd op lijnen, vierkanten, licht, schaduw en herhaling. Vanaf zijn begin twintig bezoekt hij de Franciscaanse broederschappen en contemplatieve kloosters, waar hij veel inspiratie opdoet. Jan Schoonhoven junior woont en werk in Amstelveen.

In februari 2012 richtte Schoonhoven junio samen met John Breed, Jan ten Have en Rob Scholte de groep ZERO+ op. De naam is een verwijzing naar de Nul-beweging (de Nederlandse tegenhanger van de Zero-beweging) waarvan de grootvader van Schoonhoven deel uitmaakte. ZERO+ deelt een aantal kenmerken met de Nul-beweging, waaronder het gebruik van herhaling, de nadruk op abstractie en het gebruik van materialen uit de directe omgeving. De oprichting van ZERO+ ging samen met een expositie van werken van de vier oprichters in Bergen.

Van Schoonhoven junior exposeerde enkele malen in Museum Jan van der Togt.

Meer info: Wikipedia, RKD

Ook te koop van Jan Schoonhoven Jr.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.