Kunstenaar Evert Jan Ligtelijn C3986, E Ligtelijn, Borger
olie op paneel, 45, 5 x 53 cm
r.o. gesigneerd

Verkocht

Evert Jan Ligtelijn


C3986, E Ligtelijn, Borger
olie op paneel, 45, 5 x 53 cm
r.o. gesigneerd

Verkocht

Website – Object vraag reactie

Evert Jan Ligtelijn

Amsterdam
1893

1975

Laren (NH)

De kunstschilder Evert Jan Ligtelijn was een productief schilder van zeer uiteenlopende onderwerpen. Hij hanteerde bij het schilderen doorgaans een opvallende vlotte penseelstreek. Hij was een autodidact, die lange tijd in zijn geboortestad, Amsterdam heeft gewerkt.

Met name zijn Amsterdamse stadsgezichten, in zowel zomer- en winter-sferen, varieren in stijl van een uiterst stemmingsvol impressionisme tot krachtige, zeer eigenzinnig vormgegeven impressies.

Naast Amsterdam heeft hij ook veel in Naarden, Gorssel, De Vechtstreek en ook Kortenhoef en omstreken vertoefd. Vooral zijn riviergezichten van de Vecht in deze contrijen zijn heden ten dagen zeer gewild. In de volksmond noemt men hier Ligtelijn tegenwoordig ook wel liefkozend
“De Vechtschilder”.

Gedurende zijn leven maakte Ligtelijn ook verschillende verre reizen, onder andere naar de Canarische Eilanden en Midden, Zuid- en Noord-Amerika. Het werk wat hij hier maakte, signeerde hij nog al eens met de naam: Luciénte (pseudoniem).

Galerie Wijdemeren voert in haar collectie divers werk van deze schilder. Onder andere een opvallend fraai vechtgezicht: “De Vecht bij Loenen”

Info: Benezit, Scheen, RKD

Ook te koop van Evert Jan Ligtelijn

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.