Schilderijen te koop van kunstschilder A.H. Gouwe Paarden en boer op het land olieverf op doek , 72 x 100.5 cm l.o. gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Adriaan Herman Gouwe


Verkocht

C4184
A.H. Gouwe
Paarden en boer op het land
olieverf op doek , 72 x 100.5 cm
l.o. gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Adriaan Herman Gouwe

Alkmaar
1875

1965

Tahiti

Gouwe volgde zijn opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam, waar hij een studievriend was van de Maastrichtse kunstenaar Rob Graafland.

Gouwe huurde voor zijn Zuid-Limburgse verblijf steeds een atelier en een kamer in Gulpen of in het Belgische plaatsje Eben Eymael. Met deze kunstenaars (Jan Bakhoven, Guillaume Eberhard, Rob Graafland, Henri Jonas, J. Van der Kooy, Jos Narinx en Vic Reinders) richtte hij in 1910 de Limburgse Kunstkring op.

In de herfst van 1920 reisde Gouwe enkele maanden met Henri Jonas naar Tanger. In de zomer van 1927 kwam hij voor het eerst niet naar Zuid-Limburg maar verbleef hij in Zuid-Frankrijk. Daar las hij in een lokale krant een artikel over Tahiti, en hij besloot daarheen te vertrekken. Zonder nog terug naar Nederland te gaan nam hij een boot naar Tahiti. Zijn financiële situatie dwong hem er regelmatig toe om opdrachten aan te nemen voor het schilderen van portretten,zonsondergangen en Tahitiaanse vrouwen.

Bron: Wikipedia

Meer info : RKD

Musea: o.a. Centraal Museum Utrecht.

Ook te koop van Adriaan Herman Gouwe

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.