Schilderijen te koop, kunstschilder Jan Sierhuis Olieverf op doek, beeldmaat 90 x 110 cm Middenonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jan Sierhuis


Verkocht

C4361
Jan Sierhuis
Olieverf op doek, beeldmaat 90 x 110 cm
Middenonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jan Sierhuis

Amsterdam
1928

Jan Sierhuis genoot zijn opleiding aan de rijksacademie voor de beeldende kunsten in Amsterdam, waar hij les kreeg van o.a. Jan Wiegers. Net als Wiegers behoort Sierhuis tot de Nederlandse expressionisten. Hij was lid van kunstenaarsgroepen als De Onafhankelijken, De Keerkring, en de Nederlandse Kring van Tekenaars.

Sierhuis heeft tijdens zijn carrière zeer veel gereisd, maar beschouwt zichzelf nog steeds als een rasechte Amsterdamse kunstenaar. Hij was nog net te jong om zich bij de CoBrA groep te voegen, maar behoorde wel tot het centrum van de naoorlogse Nederlandse schilderkunst.

Sierhuis liet zich inspireren door grote schilders als Cézanne, Matisse en Picasso. De dynamiek en beweging, in combinatie met een fel kleurgebruik, maken de werken van Sierhuis tot echte expressionistische uitingen. Zijn inmiddels bekende vormentaal is nog steeds zeer populair in Nederland.

Ook te koop van Jan Sierhuis

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.