Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van kunstschilder Jits Bakker Boten in de haven aquarel, 47 x 57 cm linksonder gesigneerd

Jits Bakker


Verkocht

C4496-1
Jits Bakker
Boten in de haven
aquarel, beeldmaat 7 x 57 cm
linksonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jits Bakker

Renkum
1937

2014

Wageningen

Jits Bakker werkte ruim 50 jaar als veelzijdig kunstenaar. Oorspronkelijk begonnen als schilder groeide hij via glasmozaïeken naar zijn grote liefde: beeldhouwen in brons en marmer. Jits is een echte renaissance kunstenaar met een unieke, eigen stijl. Zijn bronzen beelden blaken van levenslust, beweging en uitbundigheid terwijl zijn marmeren beelden tederheid en warmte uitstralen.

Fameuze opdrachten, monumentale beelden in steden, op pleinen en tentoonstellingen verspreiden zijn naam wereldwijd. Zijn werken bevinden zich in vele museale en particuliere collecties. Sinds 1999 bevindt zich op het landgoed Beerschoten in De Bilt het Provinciaal JitsArt Museum met een permanente verzameling monumentale beelden van Jits. Het museumpark is eigendom van de Nederlandse overheid.

meer info: Wikipedia, RKD

Ook te koop van Jits Bakker

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.