Schilderijen te koop van kunstschilder Jan van Diemen de Hockeywedstrijd, gouache, rechtsonder handgesigneerd en gedateerd 99, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jan van Diemen


C4666-2
Jan van Diemen
de Hockeywedstrijd, gouache,
rechtsonder handgesigneerd en gedateerd 99
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Jan van Diemen

Amsterdam
1954

Bij kunstenaar Jan van Diemen staat sport als onderwerp centraal. De sporters in zijn schilderijen worden omgeven door een achtergrond die door middel van felle kleuren en lyrische vormen het heetst van de strijd weergeven.

Tijdens de studie ontstond zijn liefde voor het onderwerp sport. Door zijn voorliefde voor tekenachtige elementen weet hij de intensiteit van de handeling of het sportgebeuren sterk te verhogen. Terwijl het werk stilistisch onmiskenbaar aansluit bij het expressionisme van ondermeer Kees van Bohemen, Pieter Defesche en Karel Appel, maar ook invloeden kent van bijvoorbeeld Willem de Kooning, wist Jan van Diemen zich door zijn uitgesproken beeldtaal de afgelopen drie decennia een geheel eigen plaats binnen de hedendaagse beeldende kunst te verwerven.

info : RKD

Ook te koop van Jan van Diemen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.