Schilderijen te koop, kunstschilder Piet Zwiers Dorpsgezicht langs de vaart olie op doek, doekmaat 80 x 100 cm rechtsonder gesigneerd, expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Piet Zwiers


Verkocht

C4749-1
Piet Zwiers
Dorpsgezicht langs de vaart
olie op doek, doekmaat 80 x 100 cm
rechtsonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Piet Zwiers

Meppel
1907

1965

Meppel

Pieter Roelof Zwiers was een Nederlands kunstschilder. Hij woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in de Kop van Overijssel. Zo woonde hij een aantal jaren in Steenwijk en later in Giethoorn. Deze laatste plaats had zijn grote voorliefde wat betreft te schilderen onderwerpen.

Talloze malen heeft hij de bruggetjes en punters vereeuwigd. Hij zou de geschiedenis ingaan als “de schilder van Giethoorn”. Daarnaast heeft hij een aantal werken gemaakt die geïnspireerd zijn door zijn reizen naar de westkust van Frankrijk. Ook schilderde hij wel stillevens en bloemstukken.

Zwiers begon zijn carrière als naturalist en impressionist om vervolgens expressionist te worden en tot slot ging hij over tot het abstracte.

Info: Wikipedia, RKD

Ook te koop van Piet Zwiers

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.