Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van Henk Bos Bedrijvigheid in de haven olie op doek, 30 x 70 cm rechtsonder gesigneerd

Henk Bos


C4811-3
Henk Bos
Bedrijvigheid in de haven
olie op doek, doekmaat 30 x 70 cm
rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Henk Bos

Huizen
1901

1979

Huizen

“De Gooische Stilleven-schilder Henk Bos”

De kunstschilder Henk Bos werd in 1901 in Huizen geboren als de zoon van een schoenmakersknecht. De jonge Bos ontwikkelde een groot talent voor het schilderen van stillevens in de stijl van oude meesters die hij zelf in de musea bewonderde en door en door bestudeerde.

Hij kreeg in zijn tijd al snel veel erkenning voor zijn werk in Amerika en werd daar soms zelfs de nieuwe Rembrandt uit Holland genoemd. (Wat hij zelf natuurlijk wel wat téveel eer vond). Diverse musea zoals het Maryhill Museum of Art hebben werk van Henk Bos in hun vaste collectie opgenomen. Veel van het werk van Henk Bos bevindt zich in Amerika en duikt nu nog steeds op in allerlei galleries aldaar.

In Nederland is de belangstelling voor stillevens vooral de laatste jaren sterk gegroeid. Werk van schilders als Henk Helmantel, Rob Molmann en Henk bos raken tegenwoordig steeds meer in trek. Een uitgelezen moment dus om Henk Bos de aandacht te geven die hij de vorige eeuw eigenlijk al verdiende.

Het Huizer Museum heeft een aantal jaren geleden een grote overzichtstentoonstelling gewijd speciaal aan het werk van deze getalenteerde kunstschilder. Ter gelegenheid van deze expositie hebben zij ook een boek uitgegeven over zijn werk en zijn leven: ”Stil even: Henk Bos, meester van het stilleven”

Bronvermelding : Virtueel museum Henk Bos, RKD

 

Ook te koop van Henk Bos

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.