Schilderijen te koop van kunstschilder Jan Hoynck van Papendrecht Schets van paarden voor de wagen aquarel op papier, 20.5 x 29 cm rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jan Hoynck van Papendrecht


C4818
Jan Hoynck van Papendrecht
Schets van paarden voor de wagen
aquarel op papier, beeldmaat 20.5 x 29 cm
rechtsonder gesigneerd
verso informatie: “Sketch by Jan Hoynck van Papendrecht, this signature is not his. The sketch was found amongst his papers after his death, and the name was put on by his brother Frans Hoynck, my father, who left the same to me. John Hoynck, 1948”
gereserveerd

Website – Object vraag reactie

Jan Hoynck van Papendrecht

Amsterdam 1858 – 1933 Den Haag

Kunstschilder Jan Hoynck van Papendrecht staat vooral bekend om zijn schilderijen met militaire afbeeldingen. Hij gebruikte hiervoor een losse, impressionistische toets en levendige composities, die ervoor zorgen dat de afbeeldingen een gevoel van beweging en spontaniteit krijgen. Daarnaast toont Papendrecht in zijn schilderijen zijn enorme kennis en oog van detail als het gaat om het afbeelden van militaire situaties, uniforms en wapentuig.

Jan Hoynck van Papendrecht is ook bekend als illustrator. In opdracht illustreerde hij voor meerdere tijdschriften en herinneringsalbums, dit onder meer door zijn vermogen om grote groepen mensen op een natuurlijke manier af te beelden. 

Werken van Hoynck van Papendrecht zijn onder meer te vinden in de collectie van het Gemeentemuseum in Den Haag. 

Ook te koop van Jan Hoynck van Papendrecht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.