Kunstwerken te koop van kunstenaar Frederick Hart Appassionata Perspex, ca. 40,5 cm hoog, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Frederick Hart


C4829-2
Frederick Hart
Appassionata
Perspex, ca. 40,5 cm hoog

Website – Object vraag reactie

Frederick Hart

Atlanta, Georgia, USA
1943

1999

Baltimore, Maryland, USA

Frederick Elliott Hart was een laat twintigste-eeuwse beeldhouwer wiens werk deed denken aan de figuratieve traditie van de laat negentiende en vroeg twintigste eeuw. Hart studeerde aan de University of South Carolina, American University en de Corcoran School of Art, en was een leerling van sierpleister George Gianetti en beeldhouwer Felix de Weldon. Eind jaren zestig werd hij een leerling steenhouwer bij de Washington National Cathedral. In 1974 won hij de ontwerpwedstrijd voor tympana, gebaseerd op het scheppingsverhaal voor de hoofdgevel van de kathedraal, een werk dat meer dan tien jaar in beslag nam; hij maakte ook beelden van St. Paul, St. Peter en Adam voor de kathedraal. Het meest bekende werk van Hart is de Three Servicemen, een controversiële sculpturale toevoeging aan het Vietnam Veterans Memorial. In zijn latere carrière beeldhouwde Hart met acrylharsen in een proces dat hij patenteerde.

Het werk van Hart is sterk beïnvloed door de dramatische poses van Gian Lorenzo Bernini en Anna Hyatt Huntington, evenals het naturalisme van Augustus Saint-Gaudens en Daniel Chester French. Ook werd Harts stijl gevormd door die van Auguste Rodin, vooral in de manier waarop hij beweging overbracht, experimenteerde met abstracte vormen en de grenzen verlegde van traditionele figuratieve kunst.

Ook te koop van Frederick Hart

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.