Kunst te koop door kunstenaar David Lee, exposities, galerie Wijdemeren Breukeleveen

David Lee


C4874-1
David Lee
Kolibrie met bamboe
aquarel op zijde, 59 x 120 cm
r.o. gesigneerd

Website – Object vraag reactie

David Lee

Canton, China
1944

Ware het niet om zijn geweldige artistieke talenten, dan zou David Lee tegenwoordig bekend staan ​​als Dr. Lee, M.D. Zijn schilderkunst, zelfs als kind, werd als opmerkelijk beschouwd. Maar zou de wereld reageren op de waarde van zijn werken? Dat was de vraag die zijn vader, een praktische man in een patriarchale samenleving, bezighield.

Lee werd door zijn vader aangespoord om zich in de geneeskunde te begeven. Als plichtsgetrouwe zoon studeerde hij drie jaar lang geneeskunde voordat hij eindelijk de goedkeuring van zijn vader kreeg om zijn carrière in de kunst voort te zetten. ‘Mijn vader en ik sloten een deal’, vertelt Lee. “Als ik de Chinese Nationale Schilderwedstrijd zou kunnen winnen, zou hij mijn wensen respecteren. Ik deed het en hij deed het.”

David Lee werd geboren in 1944 in Canton, China en verhuisde in 1946 met zijn gezin naar Hong Kong, waar hij opgroeide. Hij begon met schilderen toen hij 4 was. Hij studeerde in Hong Kong en studeerde aan de Taiwan University, waar hij een Bachelor in Fine Arts behaalde. Hij woonde ook de Kaoshung University in Taiwan en de Far East Academy of Art in Hong Kong bij. David Lee was de jongste winnaar ooit van de prestigieuze Chinese Nationale Schilderwedstrijd.

Nadat hij naar Hawaï was verhuisd, waar hij aanvankelijk werkte voor het consulaat-generaal van de Republiek China op de afdeling Buitenlandse Zaken, wijdde David Lee zich fulltime aan zijn kunstwerken. Hij heeft talloze solo-exposities over de hele wereld gehad, waaronder Hawaii, het vasteland van de VS, Canada, Japan, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Taiwan.

De schilderijen van David Lee hangen in de permanente collectie van de Universiteit van Taiwan, in het Nationaal Museum van Taiwan en het Chuk-Yun Museum in Hong Kong. Wereldwijd wordt zijn kunst getoond in meer dan 300 kunstgalerijen, universiteiten en musea, evenals in vele opmerkelijke privécollecties in de VS, Azië, Europa en Canada, waaronder de collectie van de keizerlijke familie van Japan.

Onder de vele onderscheidingen die David Lee heeft ontvangen, zijn onderscheidingen van de regering van de Republiek China, de regering van Zwitserland, de stad en het graafschap Honolulu, en de stad Osaka, Japan, waar hij de gouden sleutel van de stad ontving voor zijn prestaties.

Info

Ook te koop van David Lee

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.