Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Georg Sturm, Meisjesportret, olie op doek, linksonder gesigneerd, doekmaat 48 x 35 cm, periode 1855-1923

Georg Sturm


C4887-19
Georg Sturm
Meisjesportret
olie op doek, doekmaat 48 x 35 cm
linksonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Georg Sturm

Wenen
1855

1923

Wageningen

Georg Sturm was een van oorsprong Weense kunstenaar. Hij ontwierp en vervaardigde wanddecoraties voor het interieur en het exterieur van het Rijksmuseum in Amsterdam en was de ontwerper van de wandschilderingen in de Statenzaal Zwolle. T. van der Laars was de uitvoerende schilder en Georg Sturm was de ontwerper van de wandschilderingen in de Statenzaal Assen. Florack was de uitvoerende schilder.

Sturm schilderde vooral portretten, diervoorstellingen, stadsgezichten en christelijk religieuze voorstellingen. Hij volgde zijn opleiding aan de Akademie für Angewandten Künste (Wenen), en was lid van vereniging Arti et Amicitiae (Arti, Amsterdam). Ook was Sturm leraar aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid (Amsterdam).

Ook te koop van Georg Sturm

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.