Schilderijen te koop van kunstschilder Anthony Keizer Landschap met koeien op boerenpad olie op doek, doekmaat 61 x 81 cm rechtsonder gesigneerd en gedateerd 46, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Anthony Keizer


Verkocht

C4899
Anthony Keizer
Landschap met koeien op boerenpad
olie op doek, doekmaat 61 x 81 cm
rechtsonder gesigneerd en gedateerd 46
verkocht

Website – Object vraag reactie

Anthony Keizer

Meppel
1897

1961

Meppel

Anthony Keizer was kunstschilder, tekenaar en restaurator. Echter aanvankelijk was hij winkelier. Vanaf 1925 ook kunstschilder, grotendeels autodidact. Keizer volgde in Amsterdam wel korte tijd lessen bij J.H. Jurres (ca. 1915) en hij werd beïnvloed door A. Idserda.

In 1927 werd Anthony Keizer lid van Sint Lucas en in 1929 van Arti et Amicitiae, beide te Amsterdam, waar hij ook regelmatig exposeerde.

Keizer werkte het grootste deel van zijn leven in Meppel; tussen 1942 en 1947 woonde hij in Gildehaus bij Bentheim. Eind jaren ’20 verbleef hij in de zomers in Giethoorn, samen met Piet Zwiers. Hij werkte ook vaak samen met Albert Torie. Anthony maakte geregeld buitenlandse reizen, ondermeer naar Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland.

Keizer schilderde en tekende vooral landschappen en exposeerde op diverse tentoonstellingen van de Drentse Schilders. In 1954 was hij medeoprichter van het Drents Schildersgenootschap, waarvan hij tot zijn dood lid bleef.

Literatuur
Lit.: 25 jaar Drents Schildersgenootschap (Assen 1978); B. Doorten, Meppel en zijn schilders (Meppel 1985); Sanders, Schilders Drenthe.

info: RKD
Lexicon Pieter A. Scheen, Lexicon P.M.J. Jacobs

Ook te koop van Anthony Keizer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.