Schilderijen te koop van Dimitrie Berea, Vrouw op groene stoel olie op doek, doekmaat 81 x 73 rechtsonder gesigneerd, gedateerd 68, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Dimitrie Berea


Verkocht

C4912E
Dimitrie Berea
Vrouw op groene stoel
olie op doek, doekmaat 81 x 73 cm
rechtsonder gesigneerd, gedateerd 68
verkocht

Website – Object vraag reactie

Dimitrie Berea

Bacau, Roemenië
1908

1975

Parijs

Dimitrie Berea is geboren in Roemenië, in 1908. Hij is bekend van zijn portretten, en was een van de laatste studenten van Pierre Bonnard.

Tijdens de jaren ’60 werkte Berea veelal in opdracht, hij maakte portretten van verschillende culturele, artistieke en politieke beroemdheden uit die periode. Hij wordt de ‘lieveling’ van de Hollywood-sterren en hun officiële schilder, gewild door de aristocratische families van de wereld.  Trendy politici van die tijd, succesvolle schrijvers en allerlei ambtenaren kwamen hem bezoeken en overweldigden hem met schilderopdrachten in zijn atelier of in zijn appartementen vanuit Parijs, New York en San Francisco.

De werken van Dimitrie Berea maken deel uit van grote musea en staatscollecties in Rome, Madrid, Tel-Aviv, Boekarest, Genève, Londen, Parijs, Venetië, New York, San Francisco en Vaticaanstad. Privé- en koninklijke collecties omvatten die van Sir Winston Churchill, The Duke and Duchess of Windsor, Sir Lawrence Olivier, Bette Davis, Henry Ford II, Katherine Hepburn, Conrad Hilton, His Majesty King Carl of Denmark, Hare Majesty Queen Elizabeth II of England en Salvador Dali.

Ook te koop van Dimitrie Berea

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.