Schilderijen te koop van kunstschilder Bob Kemper Vlinder zeefdruk, beeldmaat 36.5 x 35 cm linksonder gesigneerd rechtsonder gedateerd 1980, oplage l.o. 10/100, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Bob Kemper


C5002-3
Bob Kemper
Vlinder
zeefdruk, beeldmaat 36.5 x 35 cm
linksonder gesigneerd
rechtsonder gedateerd 1980, oplage l.o. 10/100

Website – Object vraag reactie

Bob Kemper

Poortugaal
1936

Bob Kemper is Nederlands graficus, wandschilder, schilder, beeldhouwer en tekenaar, en volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende kunsten te Rotterdam. Kemper vertoont in zijn werk van meet af aan een fascinatie met het industriële landschap en met de stad. De nabijheid van de Rotterdamse Haven en uitzicht op de industrie van Pernis zijn debet aan zijn belangstelling voor het lijnenspel van installaties, kranen, schoorstenen en bruggen. Zijn inspiratie voor de dynamische sfeer vindt Bob Kemper in steden als Rotterdam, New York en Berlijn. Daarom ontstaan er nooit herkenbare schilderijen van de stad. het gaat immers om de sfeer die de omgeving bij hem oproept. Om tot de kern te komen ging hij in de loop der jaren steeds meer abstraheren en weglaten. Zijn kleurgebruik werd feller en expressiever. Zijn werk bevind zich in de bekende collectie van Caldic Nederland.

Ook te koop van Bob Kemper

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.