Kunst te koop bij galerie Wijdemeren van kunstschilder Lenie Arntzen Rivierenland acryl op doek, 110 x 90 cm rechtsonder gesigneerd

Lenie Arntzen


C5017-1
Lenie Arntzen
Rivierenland
acryl op doek, doekmaat 110 x 90 cm
rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Lenie Arntzen

Lenie is een schilder en tekenaar ‘van dicht bij huis’. Zij heeft veel gereisd maar uiteindelijk gaat haar voorkeur uit naar het Hollandse landschap. De leegte van de polder of de beklemming van het bos.

‘Het bos lokt je naar binnen. Je kunt het niet weerstaan. Bomen, lichtvlekken, takken, mossen, grassen. Je verdwaalt en verdwijnt in het bos.
De polder is een ervaring van weidsheid en leegte. De voren en scheuren in de aarde en de nattigheid die zich daarin verzamelt verleiden je om te gaan schilderen. De spanning van eenzame plekken in een verlaten land. Verlangen naar de horizon waarin alles en iedereen verdwijnt’.

Haar opleiding deed zij aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Dat was een hoogtepunt. Met haar diploma op zak werkte zij 25 jaar met liefde als zelfstandig grafisch ontwerper. Een prachtig vak in een oude ambachtelijke traditie.

In 2004 begon zij met de winkel ‘Voorlopig. Dat experiment groeide uit tot een excentriek ‘warenhuis’. Met haar kunstzinnig en eigenwijs aanbod werd Voorlopig een begrip in Rotterdam. Ze verkocht o.a. tekeningen en schilderijen van collega-kunstenaars en haarzelf.

Nu zij met pensioen is wil zij zich vooral wijden aan tekenen en schilderen.

Ook te koop van Lenie Arntzen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.