Kunstenaar Jan David Pootjes C51, Jan David Pootjes
olieverf, r.o. gesigneerd

 

Website – Object vraag reactie

Jan David Pootjes

Hilversum 1937 – 2017 Westerbork

Jan David Pootjes is geboren in Hilversum en verhuisde later naar Westerbork. Na zijn opleiding Beeldende Kunsten en fotografie, werkte hij vanaf 1972 bij een bureau voor ‘visuele merkcommunicatie’. In meer dan 20 jaar was hij daar onder andere ‘creative director’ met als specialiteit ‘Product-Verwachting’. Hij restylede bestaande merken en creëerde nieuwe.

Jan David kocht in 2002 een Saksische boerderij in Westerbork, die geheel werd verbouwd. Zijn leven vulde hij hier vooral met het vervaardigen van kunst. Een belangrijk thema voor hem is de natuur en hij gaf dit vorm in verschillende technieken waaronder acryl, aquarel, olieverf, houtskool en potlood. Zelf zei de schilder over zijn werk: ‘Ik schilder vooral het Drentse landschap. Daar komen koeien in voor, maar ook veemarkten en mensen. Ik probeer net als andere kunstenaars in mijn werk los te komen van de werkelijkheid. Zoeken naar wegen die anderen niet volgen.’

Ook te koop van Jan David Pootjes

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.