Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van kunstschilder L.J. Kleijn Winterpret olie op doek, bedoekt, 24 x 33 cm rechtsonder gesigneerd

Lodewijk Johannes Kleijn


C5105
L.J. Kleijn
Winterpret
olie op doek, doekmaat 24 x 33 cm
rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Lodewijk Johannes Kleijn

Loosduinen
1817

1897

Den Haag

Als leerling van Andreas Schelfhout schilderde Lodewijk Johannes Kleijn veel winterlandschappen met schaatsende en sleeënde figuurtjes op spiegelend ijs. Daarnaast maakte hij zomerse rivier- en strandgezichten en panoramische landschappen, waarin hij de kalme sfeer en het warme licht van een zomerdag raak wist te treffen. Rond 1840 verbleef Kleijn enige tijd in Kleef. Niet bekend is of hij ernaar toe ging voor B.C. Koekkoek: er zijn geen concrete aanwijzingen dat Kleijn les heeft gehad aan diens tekenacademie. Van Kleijns Kleefse periode getuigen alleen een aantal van zijn schilderijen, die stadsmotieven of de omgeving van Kleef tonen.

Werk van hem is in het bezit van het Haags Gemeentemuseum, het Rijksmuseum Kröller-Müller in Otterlo en het Gemeentemuseum in Arnhem.

Info: Scheen, Benezit, RKD

 

Ook te koop van Lodewijk Johannes Kleijn

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.