Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van kunstschilder Wim Zurné Dokumenten (in opdracht van het ABP) gemengde diepdruk techniek, 40 x 40 cm gesigneerd midden-onder, oplage 18/30, gedateerd 1995

Wim Zurné


Verkocht

C5135-D2
Wim Zurné
Dokumenten (in opdracht van het ABP)
gemengde diepdruk techniek, beeldmaat 40 x 40 cm
gesigneerd midden-onder, oplage 18/30, gedateerd 1995

Website – Object vraag reactie

Wim Zurné

1953

Wim Zurné studeerde an de Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In de jaren tachtig manifesteerde hij zich steeds meer als een gedegen graficus, in het bijzonder als etser. In 1983 begon hij met het maken van acrylschilderijen. Zijn werk is afgewogen en vertoont een bijzondere stofuitdrukking. Het karakter ervan noemt hij zelf introvert.

Bestonden zijn vroege etsen, zoals de serie ‘grafische landschappen’, uit geabstraheerde vormen uit de natuur, nu zijn de abstraheringen zelfstandig geworden en het landschap is alleen nog rudimentair aanwezig. Verschillende verflagen doorsneden met, door krabben en krassen ontstane, lijnen, geven het werk diepte zoals bij een archeologische opgraving. Elke kleurlaag levert een nieuwe verrassing op, elke laag staat voor een afgesloten periode, maar bevat ook weer elementen die in de andere lagen terug te vinden zijn.
De vormen zijn in beweging en de kunstenaar dringt ze als het ware in de vlakken die hem ter beschikking staan. De kleuren zijn rustig en sober. Het werk van Wim Zurné wordt gekenmerkt door zijn blauw, grijs en groen. Soms valt er een frivool stukje geel in te ontdekken. Ze nemen de beschouwer op en dwingen hem de diepere lagen te doorgronden.

Ook te koop van Wim Zurn��

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.