Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van kunstschilder Charles Leickert Wintergezicht olie op paneel, 24 x 32 cm rechtsonder gesigneerd

Charles Leickert


Verkocht

C5172
Charles Leickert
Wintergezicht
olie op paneel, paneelmaat 24 x 32 cm
rechtsonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Charles Leickert

Brussel
1816

1907

Mainz

De van oorsprong Belgische kunstschilder Charles H.J. Leickert was in de leer bij onder anderen B.J. van Hove en W.J.J. Nuijen en vanaf 1839 ook bij de bekende landschapschilder Andreas Schelfhout. In Leickerts werk zijn veel aspecten terug te zien die ook zichtbaar zijn in het werk van Schelfhout. Beiden tonen een fascinatie voor taferelen met sprekende luchten en zogenaamd ‘romantisch licht’, waarbij het hele schilderij gehuld wordt in een dramatische lichtval. Leickert had echter een geheel eigen stijl en onderwerpkeuze. Hij schilderde riviergezichten, zomerse landschappen en later zelfs strandgezichten.

Werk van hem hangt o.a. in het Rijksmuseum in Amsterdam, het Haags Gemeentemuseum en het Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam.

Info: Scheen, Benezit, RKD

Ook te koop van Charles Leickert

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.